Home > Geen categorie > Jongeren Informatie Punt (JIP)

23 November a.s. opent het JIP haar deuren in de bibliotheek.

Een Jongeren Informatie Punt, waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen omtrent uitdagingen die ze in hun puberteit tegenkomen (dus ook taboes). Daarnaast is het JIP er ook om jongeren de kans te bieden hun talenten te ontwikkelen of bieden de JIP-medewerkers een luisterend oor bij andere zaken waar jongeren ondersteuning bij nodig hebben, dit kan erg breed worden gezien.

Het JIP zal 1 of 2 keer per maand educatieve workshops aanbieden die niet alleen leerzaam zijn, maar ook erg leuk! De workshops zullen toegespitst zijn op relevante en actuele thema’s. Voor de jongeren is vooraf de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de workshops. De (gratis) workshops waar zij zich voor in kunnen schrijven zullen te vinden zijn op de facebook-pagina van Stichting Jeugd-Punt. Workshops waar u aan zou kunnen denken zijn bijvoorbeeld een workshop app bouwen of een workshop fotografie.

Het JIP zal twee dagen in de week open gaan, waar er voor de jongeren de mogelijkheid is om tijdens de inloopuren op eigen initiatief binnen te lopen. Deze inloopuren zullen plaats vinden op maandagen van 15:00 – 17:00 uur en vrijdagen van 16:00 – 20:00 uur.

Het JIP is voor alle jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, maar ook ouders zijn van harte welkom om informatie te vragen over of voor hun kind.

Op de facebook-pagina kunnen leerlingen meer informatie vinden over wat het JIP precies is. Ook is er de mogelijkheid om online vragen te stellen, voor als de drempel voor de jongeren nog net wat te hoog ligt om tijdens één van de inloopuren binnen te lopen.

Daniël Kolenberg & Mathilde Papenburg
Stichting Jeugd-Punt