Home > Geen categorie > In het Kontakt vandaag: Mad science-les op de Wiekslag

VIANEN • Zestien leerlingen van jenaplanschool De Wiekslag kregen vorige week dinsdag hun eerste naschoolse les van de Mad Science-professor.

De lessenserie van Mad Science is een eerste kennismaking met wetenschap en techniek. Ouder Mayke van den Boom vertelt: “Kinderen leren er bijvoorbeeld over chemische stoffen. Maar ook technische vragen komen voorbij, zoals: hoe werkt een lampje, wat is elektriciteit. Dat soort dingen.”

Het idee van de naschoolse lessenserie ontstond tijdens de Kinderboekenweek toen er in het kader van het thema ‘Raar, maar waar’ iemand van Mad Science – de grootste educatieve aanbieder op het gebied van wetenschappelijk onderwijs – langskwam op De Wiekslag om aan alle klassen een demonstratie te geven. Kinderen waren erg enthousiast over deze lessen, waarbij ze ook zelf proefjes mochten doen. Zo ontstond bij jenaplanschool het idee om Mad Science ook te vragen om een naschoolse  wetenschaps- en techniekcursus aan te bieden. Mad Science heeft als missie om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen met behulp van educatieve activiteiten. Deze activiteiten brengen een beter begrip van wetenschap en techniek en de invloed daarvan op het dagelijks leven met zich mee. Mad Science werkt hierbij samen met ruim achthonderd basisscholen in Nederland en bereikt jaarlijks zo’n negenduizend docenten en 225.000 kinderen.

Proefjes
Er deden uiteindelijk zestien leerlingen mee aan de eerste les, die een uur duurde. De kinderen mochten hierbij ook zelf proefjes uitproberen onder het toezicht van de Mad Science-professor. Volgens ouder Mayke van den Boom was de les wel een succes.

“Sommige leerlingen waren na de eerste les zo enthousiast dat ze thuis nog  verder op