Home > Geen categorie > Stoere start


stoere start

Niets mooiers dan een kind dat op zichzelf en de ander vertrouwt en veilig kan leren…

Dinsdag 12 en dinsdag 19 januari zal groep 8 kennis maken met de training: ‘ Ik Leer Leren’.

Trainingsbureau Stoere Start geeft 2 proeflessen om de kinderen tot inzicht te laten komen dat je kán leren leren! Want…..

Leren is complex….

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer van Stoere Start hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Het doel en de inhoud van de training voor de kinderen:

  • Onderzoeken waarom iets je niet lukt als je het wel wilt leren
  • Hoe kan je omgaan met concentratieproblemen
  • Hoe kan je leren omgaan met faalangst of als je iets niet durft
  • Hoe zit het met willen
  • Leren van manieren die het leren makkelijker maken
  • Leren alles op de goede volgorde en tijd te doen
  • Weten wat je goed kan en wat je nog mag bijleren en hoe je dat doet
  • Leren van elkaar

Ervaringen van een ouder van een deelnemer: De training is laagdrempelig en was goed te doen voor de kinderen. Geen uren thuisstudie maar lekker praktisch aan de slag.”

Meer informatie over de training kunt u vinden op  www.stoerestart.nl  of www.ikleerleren.nl

Vanaf dinsdag 2 februari gaan we vanaf 14.30 uur starten met de Ik Leer Leren training op de Wiekslag. Uw kind is van harte welkom om deze training bij ons te volgen. Inschrijven kan via www.stoerestart.nl. Hier is ook alle informatie te vinden en de bijbehorende kosten. Neem gerust contact op met ons via 06 21168735

Vriendelijke groet,

 

www.stoerestart.nl