Home > Geen categorie > Snoeptuin

Op een Jenaplanschool is het belangrijk om kind en buitenwereld dicht bij elkaar te brengen. Dat vinden wij vaak belangrijker dan teksten uit boekjes of informatie verkregen via internet.

Inmiddels zijn op de Wiekslag een aantal ouders samen met Gert aan de slag gegaan om te kijken of we gebruik kunnen maken van schooltuinen of moestuinen. Dit is leuk, leerzaam en ook nog eens ‘lekker’. De kinderen kunnen de eigen oogst van hun groepstuin meenemen. We kunnen het daarna ook nog eens koken in de (na de voorjaarsvakantie nieuwe) keuken. Daarbij staat ook het samenwerken in een hoog vaandel, denk aan zaaien, oogsten, onkruid weghalen etc.

Wij hebben hiervoor een prima locatie gevonden binnen de wijk. Wij mogen namelijk gebruik maken van de snoeptuin(zie http://www.stichtingmonnikenhof.nl) op loopafstand van onze school. Het is de bedoeling dat kinderen van middenbouw en bovenbouw daarin aan de slag gaan.snoeptuin

Wij kunnen deze prima vorm van educatie niet rond krijgen zonder uw hulp. Daarom zoeken wij ouders die geïnteresseerd zijn in het begeleiden van onze kinderen naar de tuin en het tuinieren, in het vinden van partners op het gebied van zaden, plantjes, kruiwagens, gieters en gereedschap en in het vertellen over fruit, groente etc.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u via de mail aangeven hoe u uw steentje wilt bijdragen(directie@wiekslag-vianen.nl)snoeptuin logo