Home > Geen categorie > Wandelen voor water

Zes kilometer lopen met zes liter water op je rug. Dat is wat 68 leerlingen van Jenaplanschool de Wiekslag dinsdag 23 maart hebben gedaan.

Afgelopen maandag werden de kinderen toegesproken door twee mensen van Amref. Zij hadden verschillende quizvragen om de kennis van de leerlingen te testen. En te realiseren dat wat hier in Nederland als ‘gewoon’ervaren wordt, in Afrika heel anders kan zijn.

wandelen3

wandelen2

 

 

 

 

 

 

Maar in andere delen van de wereld is drinkwater veel minder goed beschikbaar. Hoe het is om een behoorlijk eindje te moeten lopen voor water, is wat de kinderen hebben ervaren tijdens Wandelen voor Water.

De opbrengst van Wandelen voor Water wordt gebruikt om kinderen in Afrika mee te helpen. Naar schatting hebben wij rond de 1700 euro opgebracht.

wandelen5

wandelen4