Home > Geen categorie > Op pad met de koning op koningsdag

Vrijdag 22 april vieren we Koningsdag op de Wiekslag. De onderbouwgroepen gaan ’s morgens met “de koning op pad” en maken een rondje door Nederland. In de hele school staan  spelletjes opgesteld die activiteiten uit één van de 12 provincies voorstellen.

koningsspelen

kleuteruniversiteit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen uit groep 1 t/m 4 bezoeken in kleine groepjes zo veel mogelijk provincies aan de hand van een routekaart en onder leiding van een leerling uit groep 5. Terwijl de ene helft van de onderbouwgroepen 3,4 en 5 bezig is met de Koningsspelen bevindt de andere helft van deze groepen zich in het speellokaal alwaar zij een workshop krijgen in het kader van de theatervoorstelling ‘Mevr. Ophelia’, die zij volgende week gaan bezoeken.

groenespelen

De bovenbouw heeft vrijdagochtend “groene spelen” in Sporthal Helsdingen. Groene spelen zijn spelletjes/activiteiten waarbij winnen of verliezen niet belangrijk is. Plezier beleven en samenspel zijn de belangrijkste doelen van deze activiteiten. In groepjes zullen de bovenbouwleerlingen deze ochtend zo’n 16 activiteiten doorlopen.

Wij hopen dat vrijdag 22 april zoveel mogelijk kinderen gekleed komen in rood, wit, blauw of oranje!