Home > Geen categorie > Eindtoets route 8

In de eerste week na de meivakantie zullen onze groep 8 leerlingen de eindtoets maken. Zij  doen dat dit jaar door middel van de toetsomgeving ‘Route-8’. Deze eindtoets is een digitale toets met als grote voordeel dat de leerlingen die in één ochtend maken en elke leerling vragen op eigen niveau krijgt.

bink_r8

De toets wordt dus gemaakt op de computer, waarbij het uiteraard essentieel is dat de ict-voorzieningen optimaal zijn. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat alle kinderen de toets in een rustige omgeving af kunnen leggen. De Prinses Wilhelminaschool in Lexmond heeft ons in de gelegenheid gesteld om de toets op hun school te maken. Hun digitale netwerk en computers zijn uitstekend en de werkomgeving op school biedt onze leerlingen alle rust en ruimte die zij verdienen bij het maken van deze eindtoets.

Het volgende rooster hebben we opgesteld voor onze groep 8ers ten aanzien van de eindtoets:

Dinsdag 10 mei de Goofy’s

Woensdag 11 mei de Snoopy’s

Donderdag 12 mei de  Looney Tunes

Op de dag dat de groep 8 leerlingen uit de desbetreffende groep hun eindtoets mogen doen, fietst de stamgroepleider met hen samen naar Lexmond. Daar kunnen de kinderen achter de computers in alle rust hun test afnemen en na afloop fietsen ze gezamenlijk terug naar school