Home > Geen categorie > Kinderboekenweek (in de kleutergroepen)

De Kinderboekenweek is in aantocht! Of eigenlijk zijn het een paar weken… Aanstaande maandag, 3 oktober, gaan alle groepen d.m.v. een maandopening starten met dit project. Het thema van de Kinderboekenweek is: Voor altijd jong, over oma’s en opa’s.jip-en-janneke-studeren

Voor de onderbouw is dit natuurlijk een dankbaar onderwerp met genoeg mogelijkheden! We hebben al heel veel bedacht. En we kunnen uw hulp ook goed gebruiken!

Van de huishoeken in de onderbouw willen we graag oma-en-opa-hoek maken. We zoeken nog verkleedkleren, brillen, petten, wandelstokken enz.

We zoeken ook spullen van vroeger, bijv. een koffiemolen, een cassettebandje, een breiwerkje…….

En we zoeken ook nog opa’s en oma’s die iets leuks kunnen vertellen of laten zien van toen zij jong waren.

Op vrijdag 14 oktober a.s. gaan de kinderen appelflappen en appeltaarten bakken met oma’s en opa’s. Bij de Pino’s zijn er al oma’s (opa’s?) die zich hiervoor hebben opgegeven. Zijn er bij de Jip en Jannekes ook oma’s en opa’s die mee willen helpen?

Alle opa’s en oma’s mogen een keer op school komen om samen met de kinderen liedjes van vroeger te zingen. U krijgt hier nog een uitnodiging voor.pinoenbigbird

Is er misschien een ouder (of opa of oma natuurlijk) die met een paar kinderen naar de Plataan wil gaan om de liedjes daar ten gehore te brengen?

We gaan werken aan de woordenschat en zijn bezig met verschillen tussen vroeger en nu. We werken aan getalbegrip: hoeveel is dat nu eigenlijk als opa 70 jaar wordt? We zingen natuurlijk veel liedjes over vroeger en ze leren daarbij ook onzinwoorden.

Op vrijdag 28 oktober a.s. wordt het project afgesloten.