Home > Geen categorie > Sinterklaasactiviteiten onderbouw

De komende tijd gaat het thema in de onderbouw natuurlijk over Sinterklaas. We volgen daarbij de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal. Voor onderstaande activiteiten hebben we hulp nodig, u kunt inschrijven op de intekenlijst die op het whiteboard hangt.

sint-pinoWoensdag 23 november om 13.00 uur en om 13.30 uur mogen we met de kleutergroepen op bezoek bij het Sinterklaashuis op de Voorstraat.
We zoeken hier auto’s (4/5 per groep) voor. Geeft u uw kind op die dag een zitje mee voor in de auto?

We gaan 2 keer naar ZorgSpectrum de Plataan (aan de overkant) om daar met gitaarbegeleiding liedjes te zingen voor de bewoners.
Vrijdag 25 november en vrijdag 2 december van 10.30 tot 11.30 uur zijn we daar welkom.
We hebben hiervoor 2 ouders nodig die de kinderen begeleiden.

Vrijdag 25 november willen we met hulpouders taartjes bakken. De kinderen worden dan ‘bakpietjes’ die mee helpen. We willen dit graag tussen 9.00 en 10.00 uur gaan doen.Wij zorgen voor de ingredi├źnten. Het is fijn als er in elke groep 2 ouders zijn die willen helpen en op school of thuis kunnen afbakken.

sinterklaas-jip-en-jannekeWoensdag 30 november mogen alle kinderen hun schoen zetten. Ze mogen dan 1 schoen mee nemen van thuis. Donderdagochtend hopen we dat er iets in zit…

Wat gaan we leren? We leren om onze naam goed te schrijven en gaan veel oefenen met rijmen. We gebruiken een aftelkalender om een idee te krijgen hoe lang iets duurt en leren om dingen te groeperen die bij elkaar horen.

We zingen liedjes en knutselen over Sinterklaas. We gaan ook het speellokaal in, dat wordt dan een Pietenpretpark!