Home > Geen categorie > Voortzetting project Peuters

De afgelopen woensdagen in november zijn wij met onze 5 oudste peuters op bezoek gegaan bij de jongste kleuters in de klas van de Pino’s. Hierbij kwamen ook de oudste peuters van kinderdagverblijf klein Duimpje langs.

In deze groep 3 en 4 jarige hebben de Hummullus peuters kunnen ervaren hoe het er op de basisschool aan toe gaat. Alle keren begonnen we in de kring (en werden alle kinderen welkom geheten) en daarna gingen we activiteiten doen die pasten bij de thema’s die op dat moment op de Wiekslag werden aangeboden. Voor elk kind was er een activiteit naar keuze op zijn of haar niveau. De 3 jarige werden in de kring aan een 4 jarig maatje gekoppeld, dit vonden de peuters erg prettig want hierdoor hadden ze gelijk iemand in de klas waar ze op terug konden vallen.

De peuters vonden het een heel leuke ervaring om 1 keer in de week naar de klas te mogen en te ervaren hoe het is als kleuter.

Aangezien het zowel voor de leidsters, van school, kinderdagverblijf en Hummullus, als de 3 en 4 jarige kinderen zo positieve ervaring is geweest. Zetten we dit in januari voort op de dinsdagen in de klas van de Jip en Jannekes.

Sandra Heemskerk
Peuterleidster Hummullus