Home > Geen categorie > Kleuteractiviteiten

Wat gebeurt er deze weken zoal bij de kleuters?

Thema: tijd.
In de hele school zijn we druk met het thema ‘tijd’. Bij de kleuters worden klokken van binnen en buiten bekeken. Hoe werkt zoiets nou? Maar ook buigen we ons over de vraag: wat betekent nou “strakjes”? Of wat gebeurt er eigenlijk als je op “het nippertje” op tijd bent? Het prentenboek dat bij dit thema gebruikt wordt heet ook “Nippertje”. Bij de afsluiting op 10 februari zijn ouders, grootouders en andere belangstellenden welkom om de afsluiting van dit project mee te maken.

Letters r en k
Op het letterbord komen nieuwe letters als de r en k en daar gaan we mee oefenen. We leren dat onze taal bestaat uit letters, woorden en zinnen. We rijmen en leren spelenderwijs nieuwe woorden. Goed luisteren naar een opdracht en deze dan precies zo uitvoeren is nog niet altijd zo makkelijk.

Het trollenjong
Ook besteden we aandacht aan een voorstelling; hoe gedraag je je als je publiek bent? Het theatergezelschap ‘het Filiaal’ komt op vrijdag 3 februari de voorstelling ‘het Trollenjong’ bij ons opvoeren.

 

Cijfers en tegenstellingen
We leren de cijfers, 3 en 4 schrijven. We gaan tegenstellingen leren door voorwerpen, tekeningen en plaatjes in een reeks neer te leggen. Van groot naar klein, van dik naar dun en van lang naar kort. Vormen als vierkant en ovaal kun je in voorwerpen tegenkomen. We gaan daar goed naar kijken en zullen bouwwerken nabouwen in de bouwhoek.

De dagen bij de kleuters zijn goed gevuld!