Home > Geen categorie > Doe ook mee met de Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Vind je het leuk om te puzzelen en te rekenen, doe dan mee met de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Deze wordt gehouden op donderdag 15 maart 2018.
Iedereen vanaf groep 3 kan meedoen!

Doel

De Kangoeroe wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kans zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

Wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit vijf keuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Er zijn drie niveaus; wizFUN, wizKID en wizSMART,
Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken de stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?

Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat. De vragen gaan mee naar huis; vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen.

Je mag individueel meedoen, maar ook met duo’s (echter doen deze buiten mededing mee).  Kosten zijn 3 euro per individuele deelnemer en 5 euro per duo.

Geef je op door een mail te sturen naar alos@o2a5.nl .