Home > Geen categorie > Samenwerking PSZ Hummullus, KDV Klein Duimpje en JPS de Wiekslag

Vorig jaar zijn we samen met de Wiekslag, Peuterspeelzaal Hummullus en KDV Klein Duimpje gestart met de drie+ groep; peuters van ruim 3 jaar die even een bezoekje brengen bij de kleuters op de Wiekslag. Dit voorjaar gaan we hiermee verder.

Dit houdt in dat we met ongeveer 4 oudste peuters van Hummullus voor een wen-uurtje 1x per week naar de kleutergroep van meester Marcel van de Wiekslag gaan. Hij is de stamgroepleider van de Knabbels en Babbels. De peuters van Hummullus beginnen dit jaar op de dinsdagochtend vanaf 6 maart tot en met 17 april, van 10.30 uur tot 11.15 uur.

Voorop staat het vrijblijvende karakter, als ouders of peuters het geen goed idee vinden, dan hoeft het natuurlijk niet.

De peuters van KDV Klein Duimpje gaan naar juf Jacqueline. Zij is de stamgroepleider van de Pino’s. Kinderen van het kinderdagverblijf die ruim 3 jaar zijn gaan vanaf dinsdag 6 maart een wenuurtje naar de Wiekslag dit is van 10.30 uur tot 11.15 uur.

In de kleutergroep  kunnen de peuters vast een beetje wennen aan hoe het straks op school zal gaan en krijgen ze net wat meer uitdaging dan wat er op de peuterspeelzaal geboden kan worden.

Elke periode kiezen we een andere dag, zodat alle oudere peuters aan de beurt komen.

In de kleuterklas starten we altijd in de kring, hierbij worden alle kinderen persoonlijk welkom geheten. Daarna vertelt de stamgroepleider aan welk thema we gaan werken en mogen de kinderen  kiezen wat ze willen doen. Dit kan gaan om knutselen, tekenen, op de Ipad, spelen in de bouwhoek of de huishoek. Ook kijken we weleens een filmpje over het thema of leren we een nieuw liedje.

Er gaan een juf van Hummullus en een juf van Klein Duimpje  met de peuters mee naar de Wiekslag. Deze juf is samen met leerkracht van de Wiekslag een aanspreekpunt voor alle kinderen in de klas en gezamenlijk zorgen ze voor een veilig en overzichtelijk klimaat in de klas.

Aan het eind van de periode volgt een evaluatie en kiezen we een nieuwe dag voor de volgende serie wen-uurtjes. Voor de jongere peuters is het ook best fijn even rustig te kunnen spelen en zich opeens groot te voelen zonder de oudere kinderen erbij.

We hopen dat de peuters, net als vorig jaar, weer veel plezier zullen beleven aan deze uitstapjes.