Home > Geen categorie > Op woensdag 14 maart staken we!

De leerkrachten van JPS de Wiekslag geven ook deze keer gehoor aan de oproep van PO in actie om te gaan staken op woensdag 14 maart aanstaande. Wij staken nogmaals, samen met heel veel collega’s in Utrecht, Noord-Holland en Flevoland, voor een lagere werkdruk en een eerlijker beloning. Wanneer deze eisen ingewilligd worden en er een passende investering in het basisonderwijs volgt, is de kans aanwezig dat een nog groter leerkrachtentekort kan worden voorkomen. Vorige week is er tijdens het cao-overleg al een stap in de goede richting gezet. Er komt geld vrij waarmee de scholen de werkdruk kunnen proberen te verlagen.

We zijn er echter nog lang niet. Wij vinden het van groot belang dat de leerkrachten in het basisonderwijs eerlijk beloond gaan worden. Daarnaast is het goed als de voorgenomen bezuinigingen van tafel gaan.

Het is niet onze bedoeling om het ouders moeilijk te maken, we hopen zelfs op uw steun! Helaas is dit het enige middel dat wij hebben om te voorkomen dat onze leerlingen en uw kinderen straks 1 of 2 dagen per maand thuis zitten en niet het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. U snapt dat dit een probleem is dat niet op de korte termijn gaat verdwijnen. Sterker nog, als er niks gebeurt, wordt dit probleem groter en groeit tot een ernstig leerkrachtentekort! Dat mogen en kunnen we niet laten gebeuren!

Op 14 maart is de school gesloten. We hopen dat u, ondanks het ongemak, begrijpt dat het doel van de staking is om onze grote zorg te benadrukken.

 

Onderwijs gaat ons allen aan het hart en we staken uit liefde voor het vak en voor de toekomst van het onderwijs en uw kinderen.