Home > Geen categorie > ROC studenten op school

De afgelopen weken hebben we regelmatig een aantal jongeren in een blauw tenue op bezoek gehad. Dit zijn studenten van het ROC Midden Nederland en wel het Sportcollege. De studenten volgen de niveau 2 opleiding “medewerker dienstverlening Sport en Recreatie”. Tijdens deze opleiding het de bedoeling dat de studenten zoveel mogelijk praktijkervaring op doen in verschillende situaties en organisaties, vandaar het vak “werkplekleren”.
Werkplekleren is een vak wat tijdens de gehele duur van de opleiding wordt aangeboden. Het eerste jaar staat in het teken van verschillende werkprocessen gericht op facilitaire onderdelen maar ook toezicht houden.

In deze hoedanigheid lopen de studenten dus bij ons op school rond. De studenten kunnen worden ingezet ter ondersteuning.  Tijdens de pauzes zullen zij toezicht houden en in de grote pauze verzinnen- en begeleiden  zij spelletjes. Deze spelletjes zijn voor de kinderen niet verplicht, wel zullen de studenten proberen de kinderen te motiveren om mee te doen.