Home > Geen categorie > Viaans dictee

Op 15 november werd het Viaans Dictee, waar de opbrengst naar Stichting Leergeld gaat, gehouden op de Wiekslag. Voor het eerst ook met een kinderuitvoering.

Stichting Leergeld is er juist voor kinderen. Voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben en via deze stichting de mogelijkheid krijgen om mee te doen aan allerlei sociale activiteiten. Het is een mooie gedachte dat kinderen uit de bovenbouw op deze manier hun medeleerlingen kunnen helpen door mee te doen aan het dictee.

Het Kinderdictee is geschreven door Ans Metselaar. Zij is oud-leerkracht en coördinator bij de Stichting Leergeld. De kinderen schreven 125 woorden in een half uur en wethouder Frank Meurs las het Kinderdictee voor. Het draaide niet zozeer om de competitie, maar om de gezelligheid van het samen zwoegen op niet-alledaagse Nederlandse woorden en zinsconstructies.

De Wiekslag deed mee met maar liefst wee teams en wist het met eerste team eerste te worden, met een gemiddelde van 8 fouten. Iris van de Ven had het minst aantal fouten van deze middag. Zij had maar 5 fouten in totaal.

Maykel Heerkens, van Mamma Mia, trakteerde deze middag op een glas (kinder)champagne bij binnenkomst en een gezonde en lekkere versnapering voor tussendoor. De deelnemers kregen na afloop ook nog een mooi t-shirt met de tekst: ” I love Vianen”.