Home > Geen categorie > Pepernoten bakken op het Oosterlicht

Maandagochtend om 08.05 druppelden de eerste Duckies de school al binnen. Zij mochten eerder komen deze morgen, want ze waren uitgenodigd door leerlingen van het Oosterlicht College om met hen pepernoten te bakken.

De leerlingen werden enthousiast ontvangen door de vierdejaars en werden super begeleid in het proces van pepernoten bakken. Dit begon met handen wassen, schorten aan doen en vervolgens de juiste hoeveelheid ingrediënten afwegen en klaar zetten.

Het deeg kon gekneed worden… daarna even in de koelkast om op te stijven. In de tussentijd werd de keuken schoongemaakt, ook door de leerlingen zelf. Na tien minuten werden van het deeg pepernoten gedraaid en gingen deze de oven in. Wel 15 minuten…

Na afloop mochten de leerlingen hun eigen pepernoten meenemen naar school en werd er in de klas geëvalueerd hoe de kinderen dit vonden. Je raadt het al, ze waren ontzettend enthousiast en samen wisten ze nog precies welke ingrediënten er nodig waren, wat een snufje zout inhield en op hoeveel graden en hoe lang de pepernoten in de oven moesten.

Een super geslaagde ochtend…