Looney Tunes schooljaar 2017-2018

20-03-2018

Vandaag wordt er gestemd in Vianen. Niet voor de gemeenteraadsverkiezingen maar voor de eventuele invoering van de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, de zogenoemde ‘sleepwet’. De nieuwe wet gaat over de bevoegdheden van de veiligheidsdiensten in Nederland, om bijvoorbeeld terreuraanslagen en cyberaanvallen te voorkomen.
Vanochtend hebben we het hier in de klas over gehad.
Bij ons op school is er een stembureau, hier mochten wij een kijkje nemen.
Een meneer van het stembureau heeft ons veel geleerd over de sleepwet en over de stemprocedure: Wie mogen er stemmen? Hoe worden de stemmen geteld? Wat gebeurt vanavond met de stemmen? Wat houdt de sleepwet precies in? Wat is een raadgevend referendum?


Ook de kinderen stelden veel vragen. Één van de vragen was: ‘Mag de koning ook stemmen?’ We hebben geleerd dat de koning mag stemmen, omdat hij gewoon stemrecht heeft. Hij maakt alleen geen gebruik van zijn stemrecht. Stemmen in Nederland doe je anoniem, dit kan leiden tot speculaties op welke partij de koning stemt. Ook koningin Máxima en prinses Beatrix maken geen gebruik van hun stemrecht.
Na vanochtend weten we veel meer over stemmen, wat een leuke en leerzame ochtend!

 

09-03-2018

De eerste week na de voorjaarsvakantie zit er weer op!
Om te beginnen zijn alle 8e jaars aangemeld op de school naar keuze, 5 april krijgen we bericht of je ook daadwerkelijk bent aangenomen..
Deze week hebben de kinderen kennis gemaakt met de app ‘Can you escape’. Een online escape room is een spel waarbij je ‘in een kamer wordt opgesloten’. Het doel is om te ontsnappen door opzoek te gaan naar aanwijzingen en het oplossen van puzzels.
Er werd onwijs goed samengewerkt, wat heb ik hiervan genoten.
Over samenwerking gesproken: Storm en Jorg werden vandaag ingezet als verhoudingen en vergrotingsfactoren experts, eerder deze week konden de 7e jaars met al hun vragen over de reken/ dartles terecht bij Olaf.
Vandaag begon de dag met een krachttraining clinic van Rules. Hij is een oud-leerling van De Wiekslag en verzorgt na schooltijd kracht & conditie training bij ons op school, o.a. op de vrijdag van 15.00-16.00 uur. De kinderen hebben hiervan een flyer meegekregen.
Later vandaag hebben we op het Oosterlicht College pannenkoeken gebakken samen met 3e jaars. Ook hier speelde samenwerken een grote rol: samen een recept lezen, samen voorbereiden, samen bakken, samen genieten van de lekkere pannenkoeken en jawel.. samen afwassen!
Ook hebben de kinderen vandaag hun rapport mee gekregen.

22-02-2018
Na dagenlang oefenen was het vandaag dan zover: het grote circusoptreden! En wat was het geweldig!

Van de paarden en de leeuwen en tijgers tot de grote verdwijntruc en het optreden met de ladder en de acrobaten-acts. Het was een genot om naar te kijken en alle leerlingen hebben het fantastisch gedaan.

Hierbij bedanken we niet alleen Cirque Moustache voor de begeleiding, maar vooral ook de OR die hiertoe het initiatief heeft genomen en dit, dankzij de vrijwillige ouderbijdrage van alle ouders, heeft weten te realiseren.

13-02-2018

Vanmiddag kwam kunstenares Catherine Gathier bij ons in de klas voor een gastles. Ze leerde ons hoe je een landschap schildert en hoe je diepte creëert in een schilderij. De kinderen gingen serieus aan het werk en de resultaten waren prachtig!

Om 15.15 vertrokken we richting Jumpsquare. Salto’s, vette sprongen in de lucht, springen van hoge blokken, niets was te gek!
Na Jumpsquare sloten we de dag af bij restaurant Fine Cooking. Hier hebben we heerlijk gegeten, gedronken en jawel…. gespeeld in het speelparadijs.

Lieve kinderen, wat is de sfeer in onze groep goed! We kunnen met elkaar lachen, we helpen elkaar, respecteren elkaar en sluiten niemand buiten. Ik heb ontzettend van jullie genoten!